Ford onthult nieuwe Mustang GT4 op circuit van Spa

Ford onthult nieuwe Mustang GT4 op circuit van Spa

30-6-2023
 • Fords iconische Mustang breidt vandaag zijn legendarische status verder uit met het formele debuut van de Mustang GT4 tijdens de 24 uur van Spa, op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België

 • De nieuwe Mustang GT4 is geland
 • De Mustang GT4 is de nieuwste autosportinspanning van de Blue Oval en werd door Jim Farley, president en CEO van Ford, "Ford vs. Everyone" genoemd. De Mustang GT4 is net als de Mustang GT3 gebaseerd op de geheel nieuwe Mustang Dark Horse. Met de onthulling zet Ford officieel zijn aaneengesloten deelname voort in de SRO-goedgekeurde GT4-klasse, waar Ford in 2017 tot toetrad.

  En net als de Mustang GT3 en de Supervan 4.2 krijgt de nieuwe Mustang GT3 een gedurfde, kleurrijke livery van Troy Lee Designs. Troy Lee wordt erkend als een van de belangrijkste ontwerpers van motorsport-livery ter wereld.


 • "De Mustang GT4 is een belangrijk lid van ons autosportprogramma," zegt Mark Rushbrook, wereldwijd directeur van Ford Performance Motorsports. "Zijn plaats tussen de Mustang GT3 en de binnenkort te onthullen Mustang Dark Horse R houdt het merk in competitie op alle prestatieniveaus op het circuit en is een belangrijk onderdeel van ons raceprogramma voor klanten. Met deze nieuwe versie, gebaseerd op het nieuwe Dark Horse-model van de zevende generatie, hebben we de lat hoger gelegd en zijn we klaar om een hele wereld van concurrenten uit te dagen." • De introductie van de Mustang Dark Horse in 2022 was de voorloper van een bredere lancering van een familie Mustang raceauto's die dit jaar debuteert. Deze omvatten de nieuwe Mustang GT4, de onlangs onthulde Mustang GT3, evenals de aankomende Mustang Dark Horse R en meer. Allemaal zullen ze de Mustang voortzetten als het meest geracete en succesvolle merk van Ford, dat racet op legendarische circuits over de hele wereld, van Daytona tot Bathurst, met toegankelijkheid variërend van professionele GT-races tot circuitdagen voor consumenten. Mustang zal echt overal racen. • Ford Mustang GT3 en GT4 klaar om de racewereld te veroveren
 • Met de nieuwe Mustang GT4 breidt Ford Performance zijn robuuste samenwerking met Multimatic verder uit. Multimatic zal elke Mustang GT4's bouwen. De op Ford Coyote gebaseerde V8-racemotoren in de Mustang GT4 zijn volledig in eigen huis ontwikkeld door Ford Performance en worden geassembleerd door Ford in Dearborn, Michigan.

  De Mustang GT4 racewagen beschikt ook over Multimatic DSSV dempers, een Holinger dog-ring versnellingsbak, schakelflippers met pneumatische bediening, natuurvezel carrosseriepanelen en een uniek aeropakket dat is ontwikkeld om de doelstellingen van de GT4-categorie te halen.


 • "We zijn er trots op dat we met zoveel geweldige partners kunnen samenwerken aan deze raceprogramma's," zegt Christian Hertrich, Motorsports powertrain manager, Ford Performance. "Het is ook bijzonder om al het motorwerk voor de Mustang GT4 volledig in eigen huis te kunnen doen. We hebben een geweldig team en ik verheug me erop dat Mustang-fans de Mustang GT4 in actie kunnen zien."


 • Wilt u meer weten?

  Racers en teams die een Mustang GT4 willen aanschaffen om mee te doen aan wedstrijden, kunnen gaan naar


Foto gallerij:

Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 bestuurdersstoel
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa
Nieuwe Ford Mustang GT4 achterkant
Nieuwe Ford Mustang GT4 onthuld in Spa


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws