Ford Pro onthult de nieuwe, volledig elektrische E‑Transit Custom

9-5-2022
 • Ford Pro zet volgende stap in elektrificatie met onthulling nieuwe Ford E-Transit Custom: volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen voor maximale productiviteit en ongeëvenaarde klantervaring. Mogelijk gemaakt dankzij de software en unieke onestopshop-mogelijkheden van Ford Pro. Deze compromisloze, volledig elektrische bedrijfswagen met 380 kilometer actieradius (WLTP) kan DC-snelladen en komt inclusief unieke Pro-Power Onboard-functie.

 • Details volgen in september, productiestart in 2023 in de Ford Otosan-fabriek in Turkije. Ford zet een belangrijke stap in zijn elektrificatietraject door de eerste details vrij te geven van de geheel nieuwe, volledig elektrische Ford E‑Transit Custom. Deze elektrische bedrijfswagen moet de benchmark worden in het 1-tons bedrijfswagensegment en is aangekondigd door Ford Pro, de businessunit van Ford die zich richt op klanten van Ford Bedrijfswagens.


 • Ford E-Transit Custom
 • Van de grond af aan opgebouwd

  De volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen1,2 is van de grond af aan nieuw opgebouwd om naadloos te kunnen aansluiten bij de productiviteitsverhogende en waarde toevoegende bedrijfsoplossingen van Ford Pro. De E-Transit Custom wordt via een uitgebreid platform ondersteund door software en laad-, service- en financieringsoplossingen van Ford Pro om op die manier de inzetbaarheid te verhogen en bedrijfskosten te verlagen.

 • Het nieuwste lid van Ford Pro’s geëlektrificeerde line-up is een belangrijk onderdeel van de doelstelling van Ford om tegen 2035 een volledig emissievrije autoverkoop in Europa te realiseren.


 • Ford E-Transit Custom
 • Rijbereik tot 380 kilometer

  De compromisloze en volledig elektrische aandrijflijn van de Ford E-Transit Custom is goed voor een rijbereik tot 380 kilometer3 (WLTP), is geschikt voor DC-snelladen en doet geen concessies ten aanzien van het trekgewicht. Bovendien brengt de bedrijfswagen met behulp van geavanceerde connectiviteit de productiviteit op een hoger plan.


 • "Dit is een keerpunt voor exploitanten van commerciële voertuigen in Europa en opnieuw een belangrijk onderdeel van onze ambities met Ford Pro”, vertelt Hans Schep, General Manager Ford Pro, Ford Europa. “De bestverkochte bedrijfswagen van Europa is volledig elektrisch geworden. Dit – ondersteund door de unieke onestopshop-mogelijkheden van Ford Pro – biedt operationele voordelen die niet kunnen worden onderschat."


 • Ford E-Transit Custom
 • Elektrisch vermogen binnen handbereik

  Om ervoor te zorgen dat de E-Transit Custom een ongeëvenaarde klantervaring biedt, is veelvuldig gebruikgemaakt van de feedback en inzichten van gebruikers van bedrijfswagens. Tot de klantgerichte functionaliteiten behoort ProPower Onboard-technologie die stroom kan leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten op locatie.

 • De Ford E-Transit Custom heeft een nieuw expressief design met uitgebalanceerde proporties. Met zijn krachtige en onderscheidende uitstraling en volledige ledverlichting zet de bedrijfswagen de nieuwe designstandaard in zijn segment.

  Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de iconische Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.

  De volledig elektrische Ford E-Transit Custom gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie en maakt dan deel uit van het meest uitgebreide Transit Custom-aanbod in Europa ooit. Verdere productdetails worden in september van dit jaar vrijgegeven.

  Alle varianten van de Ford Transit Custom worden geproduceerd door Ford Otosan, een joint venture van Ford in de Turkse provincie Kocaeli. Dit is de thuisbasis van de Europese productie van de Transit. De productiestart is onderdeel van de eerder aangekondigde investering van € 2 miljard van Ford Otosan in zijn faciliteiten.

  Ford, SK On Co., Ltd. en Koç Holding ondertekenden onlangs ook een memorandum van overeenstemming voor een toonaangevende joint venture om een van Europa’s grootste batterijproductiefaciliteiten voor bedrijfswagens te realiseren. Het doel is om in 2025 te beginnen met de productie met een jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawattuur.Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws