NOOIT TE OUD OM DE OVERSTAP TE MAKEN NAAR ELEKTRISCH RIJDEN

23-12-2021

Na een leven lang rijden met auto's op benzine, bewijst de 87-jarige Pedro García dat je nooit te oud bent om de toekomst te omarmen. Hij maakt de overstap naar elektrisch rijden en heeft daarvoor gekozen voor de Mustang Mach-E.

Pedro heeft in de loop der jaren talloze Fords gehad en zo een nauwe band opgebouwd met het team van zijn lokale dealerbedrijf in Denia, Auto Christian, in het Spaanse Alicante. Zij hebben ervoor gezorgd dat hij als een van de eersten een Mustang Mach-E kon bekijken. En toen hij overtuigd was, hebben ze ervoor gezorgd dat hij ook een van hun eerste Mustang Mach-E-klanten werd. Sindsdien hebben ze Pedro stap voor stap begeleid bij het leren kennen en aanpassen aan zijn nieuwe auto. Niet dat hij overigens veel hulp nodig had.

Je zou misschien denken dat de overstap op een geavanceerd elektrisch voertuig moeilijk zou zijn voor iemand van zijn leeftijd, maar Pedro laat zien dat zelfs na een leven lang te hebben gereden met auto’s op benzine, de overgang makkelijker is dan je misschien denkt.

Vooral aan het opladen is Pedro snel gewend geraakt. Hij laadt zijn auto’s nachts op via de wallbox die aan zijn huis is geplaatst. ’s Ochtends als hij wakker wordt, is zijn auto volledig opgeladen. De rust en het gebruiksgemak die de Mustang Mach-E biedt – vooral door One-Pedal Driving – hebben hem op plekken gebracht waar hij al vijftig jaar niet meer was geweest, gewoon omdat het kan. En wat het mooiste is, volgens Pedro? Hij hoeft niet meer te stoppen bij tankstations en hoeft zijn ritten zelfs niet meer te onderbreken om bij te laden, dankzij het bereik van de Mustang Mach-E.1

Mensen zijn vaak bang voor verandering, maar Pedro laat zien dat aanpassen aan de toekomst zelfs op zijn leeftijd makkelijker – en prettiger – is dan verwacht.

Meer nieuws1 Ford Mustang Mach-E levert tot 610 km WLTP-gehomologeerde puur elektrische actieradius in configuratie met achterwielaandrijving en uitgebreide batterij.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws