Mustang Mach-E krijgt topscores voor veiligheid en milieu

28-10-2021
 • De nieuwe, volledig elektrische Ford Mustang Mach-E heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij beoordelingen van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP en van Green NCAP: een onafhankelijk initiatief dat de ontwikkeling van schone, energie-efficiënte auto’s promoot.


 • Ford Mustang Mach-E crashtest zijkant
 • Maximale score Euro NCAP

  Bij de strenge crashtests behaalde de Mustang Mach-E scores van 92 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 86 procent voor de bescherming van kinderen.

  De volledig elektrische SUV behaalde zelfs de maximale score voor de technologieën die de auto binnen de rijstrook houden.

 • Standaard geavanceerde bestuurders assistentie technologieën als Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring, Pre-Collision Assist met Auto Emergency Braking en Lane-Keeping System met Blind Spot Assist dragen verder bij aan de maximale veiligheidsscore.


 • Ford Mustang Mach-E crashtest
 • Ook maximale score Green NCAP

  De volledig elektrische aandrijflijn, met een actieradius tot liefst 610 km (WLTP), heeft tijdens tests van Green NCAP ook gezorgd voor een maximale score op het gebied van schone lucht en broeikasgassen.

  De Ford Mustang Mach-E behaalde een score van 94 procent op het gebied van energie-efficiëntie en blijkt optimaal te presteren bij zowel koude als warme laboratoriumtests.

 • De Mustang Mach-E is vanaf het begin ontwikkeld als een volledig elektrische auto en we konden onze compromisloze benadering op het gebied van veiligheid en minimale belasting van het milieu op ieder punt van het nieuwe ontwerp toepassen”, zegt Stuart Southgate, Director Safety Engineering Ford of Europe.


 • Ford Mustang Mach-E goed getest en vele awards
 • Diverse awards

  De onderscheidingen van Euro NCAP en Green NCAP vormen een aanvulling op de imposante lijst van meer dan 20 internationale onderscheidingen voor de Mustang Mach-E. Van de iF DESIGN AWARD voor de integratie van de premium B&O Sound System-speakers tot het winnen van de Connected Car Manufacturer Award tijdens de Automobile Awards by MOTUL voor de nieuwe generatie SYNC-technologie.

 • De Mustang Mach-E is een van de zes Ford-modellen met geëlektrificeerde aandrijving die nu een maximale 5-sterren veiligheidsscore heeft behaald bij Euro NCAP. De andere modellen zijn de Ford Puma, Kuga Plug-In Hybrid, Explorer Plug-in Hybrid, Focus mHEV en Fiesta mHEV.
Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws