Ford introduceert veiligheidsschermen

28-7-2020

Veiligheidsschermen, nu als Ford-accessoire om een barrière te vormen tussen de inzittenden, en om bedrijven te helpen zich aan de vereisten voor social distancing om zo het personeel te beschermen.

Zo zijn er nu onopvallende schermen beschikbaar voor Transit en de Transit Custom bedrijfswagens maar ook voor de Tourneo Custom en Transit people mover beschikbaar bij ons; schermen voor Courier en Connect zullen later volgen. Er zijn ook aanpasbare schermconfiguraties ontwikkeld voor onder andere het openbaar vervoer, de scholen en taxidiensten. Deze veiligheidsschermen zijn volledig compatibel met de bestaande veiligheidsfuncties zoals bijvoorbeeld de airbags.

Ford heeft nieuwe veiligheidsschermen in het assortiment die snel en eenvoudig kunnen worden bevestigd in een groot aantal verschillende bedrijfswagens. De schermen zijn ontworpen om bedrijfseigenaars te helpen voldoen aan de vereisten wat betreft de social distancing regels en om inzittenden extra gemoedsrust te bieden


Eigenaars van bedrijfswagens zijn in 2020 voor ongekende problemen gesteld en passen zich aan de nieuwe normen aan, terwijl ze hun vitale diensten blijven leveren aan onze gemeenschappen en economie”, aldus Owen Gregory, Director Commercial Vehicle Aftersale bij Ford Europa. “Onze nieuwe veiligheidsschermen bieden extra ondersteuning voor onze klanten, terwijl zij proberen te werken onder moeilijke omstandigheden. De schermen bieden bestuurders en passagiers extra gemoedsrust tijdens hun werk en reis.


De schermen zijn ontworpen voor activiteiten zoals schoolvervoer, patiëntenvervoer en taxidiensten. Ze zijn bedoeld als aanvulling op bestaande protocollen voor persoonlijke beschermingsmiddelen en hygiëne, en zijn beschikbaar in verschillende configuraties voor diverse toepassingen.

Klanten kunnen de schermen als accessoire bestellen bij de Ford dealer. Ze hebben de strenge tests van Ford doorstaan op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.


De veiligheidsschermen

De ondoordringbare schilden zijn gemaakt van transparant polyvinylchloride (pvc), voorzien van banden voor eenvoudige installatie. De schermen kunnen worden gereinigd als onderdeel van de desinfectieprocedure voor het interieur.

Er worden verwijderbare zuignappen op het raam geplaatst als onopvallende bevestigingspunten voor de riemen, die verder worden vastgemaakt aan bestaande bevestigingspunten in de cabine. Klanten kunnen de schermen snel en eenvoudig plaatsen, aanpassen en verwijderen zonder aanpassingen aan het interieur te hoeven doen. De schermen zijn zo ontworpen dat ze plat kunnen worden opgeborgen.

Wanneer de schermen zijn geplaatst, vormen ze geen belemmering voor het comfort, de binnenruimte of de bediening van de verwarmings- en ventilatiesystemen. Het transparante pvc-materiaal stelt de bestuurder in staat volledig zicht te houden op de voorruit, zijruiten en spiegels, en passagiers kunnen elkaar gewoon horen en zien.


Veiligheidsschermen bedrijfswagens


De schermen kunnen worden bevestigd in vier afzonderlijke configuraties, waarbij cabines naar wens van voor naar achter en van links naar rechts kunnen worden opgedeeld, om tot een ideale configuratie te komen voor elke gebruiker. De bevestigingslocaties:

  • Tussen de voorstoelen voor bestuurder en bijrijders
  • Achter de voorstoelen ter afscheiding van de rest van de cabine
  • Tussen bestuurder en bijrijder en achter voorstoelen
  • Tussen en achter bestuurder en bijrijder, en tussen stoelen op de tweede rij


Daarnaast zijn de schermen en bevestigingspunten zorgvuldig ontworpen om de veiligheid van de inzittenden te behouden. De lichte, flexibele materialen met stevige bevestiging zijn ontwikkeld om letsel bij een ongeval te voorkomen, en de posities van de band verhinderen het normale gebruik van de zij- en gordijn airbags niet.

De schermen zijn als eerste beschikbaar voor de Transit bedrijfswagen en people mover, de Transit Custom en de Tourneo Custom. Schermen voor de Transit/Tourneo Connect en de Transit/Tourneo Courier volgen later dit jaar. Accessoires van Ford bieden een scala aan verbeteringen op het gebied van opslag, bescherming en veiligheid, en worden geleverd met de garantie van Ford om voertuigen zo goed mogelijk uit te rusten op basis van de specifieke wensen van de klant.

Daarnaast onderzoekt Ford geavanceerde oplossingen voor het opdelen van cabine-interieurs die in toekomstige voertuigen ook kunnen bijdragen aan een verlaging van het benzine- en energieverbruik. Het bedrijf heeft onlangs een systeem gepatenteerd met automatische, vervormbare wanden in meerdere configuraties binnen de cabine. Die maken het mogelijk de temperatuur te beheren in verschillende compartimenten om tot een efficiënter gebruik van energie te komen

Neem contact op


Veiligheid staat voorop


Ford introduceert veiligheidsschermen Ford introduceert veiligheidsschermen Ford introduceert veiligheidsschermen Ford introduceert veiligheidsschermen


 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws