Tourneo en Transit Custom krijgen fris nieuw design

17-7-2017

De 1-tons Transit Custom bedrijfswagen en de Tourneo Custom voor personenvervoer - tot negen inzittenden - krijgen een nieuw design, een nieuw interieur en zijn voorzien van de laatste technische hoogstandjes. De nieuwe Transit en Tourneo Custom kunnen later dit jaar worden besteld. Begin 2018 worden de eerste exemplaren aan klanten geleverd.

De Tourneo Custom

De nieuwe Tourneo Custom beschikt over een luxe interieur, een karakteristiek nieuw ontwerp van de voorzijde met een verchroomde grille met vijf horizontale stijlen en zitplaatsen die uniek zijn in dit segment. De zes afzonderlijke stoelen kunnen in vergaderopstelling worden geplaatst, waarbij de tweede rij naar achteren kan worden gericht.


De Tourneo Custom, de grootste variant uit de Tourneo reeks, biedt hoogwaardige afwerkingsmaterialen, nog meer comfort, lagere geluidsniveaus en de nieuwste Ford-technologieën, zoals Intelligent Speed Limiter en SYNC 3-connectiviteit.

“Met de nieuwe Tourneo Custom kan elke passagier genieten van de beste stoelen die we te bieden hebben”, aldus Pete Reyes, Vehicle Line Director bij Ford Europa. “Deze veelzijdige personenbus is van onder tot boven volledig getransformeerd, met een stijlvol interieur waarin het comfort en de kwaliteit van een luxe auto worden gecombineerd met zeer ruimtelijke en praktische kwaliteiten.”

De nieuwe innovaties bouwen voort op de aanzienlijke productverbeteringen die in 2016 in de Tourneo Custom zijn doorgevoerd, waaronder de baanbrekende Ford EcoBlue 2.0-liter dieselmotor, een nieuwe automatische SelectShift-transmissie met zes versnellingen, en optionele luchtvering achter.

De Tourneo Custom werd als eerste geïntroduceerd in 2013 en is het paradepaardje van de Ford Tourneo-reeks, waar ook de Tourneo Connect leverbaar is in varianten met vijf of zeven zitplaatsen.

De Transit Custom

Ook de nieuwe Ford Transit Custom wordt aangedreven door de revolutionaire 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotor en biedt belangrijke nieuwe voorzieningen en mogelijkheden. Zo komt er een nieuwe ECOnetic-bestelautovariant die zuiniger is en een CO2-uitstoot van slechts 148 g/km heeft.


Het nieuwe model bestaat uit een compleet nieuw interieur met de beste opbergmogelijkheden, een verbeterde ergonomie en eenvoudige connectiviteit met als optie het SYNC 3-systeem of het MyFord Dock-dockingstation. Een andere geavanceerde technologie die voor het eerst in een bedrijfswagen beschikbaar is, is de Intelligent Speed Limiter. Dit systeem houdt met een camera de verkeersborden in de gaten en past desgewenst de maximumsnelheid van het voertuig aan op de op dat moment geldende maximaal toegestane snelheid op de betreffende weg. De Intelligent Speed Limiter zorgt voor een meer ontspannen rij-ervaring en helpt om boetes voor het overschrijden van de maximum snelheid te voorkomen.

Het nieuwe model houdt de reputatie van de Transit hoog voor wat betreft het toonaangevende laadvermogen en de innovatieve laadruimtefuncties. Zo beschikt het model over een doorlaadluik in de scheidingswand voor extra lange voorwerpen, en een geïntegreerd dakimperiaal die uitgeklapt kan worden wanneer deze niet wordt gebruikt.

“De Transit Custom is al sinds zijn introductie een groot succes, en deze nieuwe versie legt de lat nog hoger”, zegt Hans Schep, General Manager Commercial Vehicles bij Ford Europa. “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en een 1-tons bedrijfswagen ontwikkeld die niet alleen stijlvoller en productiever is, maar ook vol zit met slimme functies.”

De Transit Custom die in 2012 werd geïntroduceerd, is snel uitgegroeid tot de best verkopende bedrijfswagen van Ford in Europa. In 2016 werden 118.000 Transit Customs verkocht – een stijging van 15 procent in vergelijking met het verkooprecord van een jaar eerder.

De Transit Custom was het eerste model van Ford uit de volledig nieuwe en uitgebreide Transit-range – die later werd uitgebreid met de Transit Courier, de Transit Connect en de grote Transit-modellen – en heeft er in belangrijke mate voor gezorgd dat Ford in 2015 en 2016 het bestverkopende bedrijfswagenmerk van Europa was.

Vanaf 2019 ook een Plug-in Hybrid uitvoering

De nieuwe generatie Transit Custom is de voorloper op de volgende grote innovatie van Ford bij bedrijfswagens; de introductie van de Plug-in Hybrid (PHEV)-uitvoering in 2019. De PHEV Transit Custom zal later dit jaar in London door een aantal wagenparkexploitanten worden getest. Met een grote accucapaciteit zal de Transit PHEV zijn ritten in de stad emmissievrij kunnen afleggen. Naast de elektromotor kan de Transit PHEV optioneel worden aangedreven door de 1.0 EcoBoost benzinemotor die in zijn klasse al zes jaar op rij tot ‘Engine of the Year’ werd uitgeroepen.

Neem contact met ons op

Voor elke klus heeft Ford een bijpassende bedrijfswagen. Alle uitvoeringen van de Tourneo en Transit zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met uiteenlopende specificaties. Vertel ons waar u de wagen voor nodig heeft en wij helpen u graag aan het juiste voertuig.

Informeer naar alle bedrijfswagens van Ford

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws